E l p a r f u m e r s

В нашем магазине вы найдете не только классические ароматы, но и самые новые и модные парфюмерные композиции. Мы постоянно следим за новинками в индустрии парфюмерии и обновляем нашу коллекцию, чтобы вы могли сделать выбор из самых последних тенденций.

Есть

Был

Хочу

Musk Rose Attar, The Rising Phoenix Perfumery

В этом году, летом, владелец и парфюмер бренда JK DeLapp представил две необычные новинки – ароматы City Oud и Musk Rose. Необычны они, в первую очередь, творческим и креативным подходом автора к композициям. В духах используются только натуральные, редкие компоненты, ароматы смешиваются и разливаются по флакончикам вручную. Musk Rose The Rising Phoenix Perfumery – это цветочно-древесно-мускусная композиция, унисекс. В аромат вошли ноты русской майской розы, дистиллята индийских цветов чампаки, натуральный мускус (в виде аттара Hina Musk, состоящего из более чем 100 компонентов). Дополняют аромат выразительные сандал и уд (агаровое дерево). Musk Rose The Rising Phoenix Perfumery - это аромат для мужчин и женщин, принадлежит к группе ароматов цветочные древесно-мускусные. Это новый аромат, Musk Rose выпущен в 2015. Парфюмер: JK DeLapp. Известному бренду The Rising Phoenix Perfumery всегда без особого труда удавалось создавать неповторимые ароматные шедевры для своих многочисленных поклонников. Изумительная композиция не стала исключением: очаровательные мотивы цветов находят поддержку своему озорству среди привлекательных древесных мотивов. Наблюдая за тем, как потешаются вместе эти, казалось бы, несовместимые ингредиенты, переливы мускуса раздумывают над тем, принимать им в этом участие или нет. Благодаря усердному труду парфюмера JK DeLapp, родилась данная новинка, принадлежащая к категории универсальных. Ее неповторимые оттенки понравятся в одинаковой степени мужчинам и женщинам. Захватывающие нотки потрясающей майской розы помогут сделать мелодию изыска нежней и выразительней. Неповторимая цветочная игра отличается размеренностью и спокойствием. Уверенная в своей неподражаемой красоте, роза жаждет продемонстрировать вам свою неотразимость. Восхитительные аккорды экзотического компонента чампака добавят толику экстравагантности вашему образу. Парфюм затуманит вам взор парами мускуса, с помощью которых анонсированный шедевр будет звучать достаточно громко и настойчиво. Неповторимые переливы сандалового дерева, также задействованные при создании этой несравненной композиции, отличаются теплом и элегантностью. Последними к вам решили прикоснуться захватывающие мотивы удового дерева, пленяющие своим шиком и неповторимым откровенным звучанием. Букет произведения является многосложным и вместе с тем невероятно красивым. Примерив однажды это очаровательное творение, вы станете его добровольным пленником. Композиция аромата включает ноты: майская роза, чампака, натуральный мускус, Сандаловое дерево и дерево Агар. Этот аромат выпущен в концентрации аттара в объеме 3 мл и в концентрации парфюмированной воды в объеме 15 мл. Musk Rose Attar, a finalist in the 2016 Art & Olfaction Awards, does not contain any animal musk but instead focuses on recreating the aroma of the musk rose, rosa moschatus, a species that is very rarely distilled. Unusually, JK chose a Russian rose de mai otto to be the focal point of the fragrance, a species that gives off a very tart, pure, green aroma with a sort of in-built delicacy (and some might say “frilliness”). There are three distinct phases to this attar, with the first two playing out over the course of 3-4 hours, and the last phase lasting for a good 3 hours past that. The first phase is bright, sharp, and tannic. Paired with a touch of oud in the topnotes, the rose sings in a high-pitched peal of rosy lime peel notes over wood varnish. It is sparkling, fresh, but also pungent in the way only strong citrus notes know how to be. The second phase is all about champaca. After the first half hour, the champaca flower starts to make its presence known. Often, to my nose, champaca smells like a muskier, headier version of magnolia, but in Musk Rose Attar, it takes on a dimension I had never noticed before, namely a boozy, fruity edge like fermented apple peel or apricot schnapps. Slowly, the champaca seems to swell, filling up all the spaces in the attar with its creaminess, and there are moments when, true to champaca being the origin of the word “shampoo”, it smells rather like a luxurious apple-and-rose scented shampoo (fans of By Kilian’s Liaisons Dangereuses would love this). Still, the boozy, jammy, fermented edge to the champaca gives the attar an adult edge that stops it from feeling or smelling like a cheap drugstore product. The floral element is clean, but also sensual and full-bodied. In fact, I think this is the best use of champaca I’ve smelled in attar form. The third phase, the drydown, lasts for a very long time after the bright rose-lime notes and the creamy-fruity champaca notes have completely died away. The base smells incredibly like deer musk mixed with other animalic such as ambergris and castoreum, and in fact, there is a remarkable similarity to the “old-school” animalic drydown of Bogue MEM. But in fact, there is no deer musk in this attar at all. How, then, has this extraordinary “deer musk” muskiness been achieved? In fact, it all comes from plant-based sources, specifically by way of a rare Hina musk attar, a traditional Indian shamama distilled from hundreds of different aromatic materials, including charila (Indian oakmoss), henna flower, ambrette seed, herbs, vetiver root, saffron, davana, and kewra (screwpine flower). I say rare, because true hina musk attars can take anything up to 2 months to distill, and we are talking continuous, repeated distilling, 24 hours a day. That’s even before maturation and resting times are taken into account. Attar makers rarely have the time or economic motivation to make shamama in the old manner anymore, and their access to good sandalwood is not what it used to be. A genuine, traditionally-made hina musk attar costs in the region of several thousand USD per kilo, even within India itself, where prices for attars tend to be at their least inflated. The last element, the kewra, is otherwise known as pandan, a green leaf that gives a distinctively sweet, piercing floral flavor to all manner of South East Asian dishes and syrups. To my nose, apart from the vegetal, musky thickness contributed by the shamama, the most prominent note is the pandan, which when combined with the rose gives a very traditional Indian flavor to the attar’s finish. But the drydown is also authentically “musky” in smell, with a lingering, body odor sourness mingling with sweet mustiness, and something sweetly saliva-ish. Astonishing work, and to my nose, convincingly musky in the drydown. :

Оставить отзыв